Med stora steg mot en hållbar livsstil här är NCC:s nya huvudkontor!

5 december, 2019

Nu invigs NCC:s nya huvudkontor i Solna som har ett strategiskt läge i den framväxande stadsdelen Järva. Kontoret är utformat med höga hållbarhetsambitioner och en hälsosam livsstil i fokus. Flödande dagsljus och en trappa i massivt trä lockar besökarna upp genom huset.

Entréplanet är öppet för allmänheten och den innovativa fasaden med integrerade solceller ger byggnaden en urban karaktär. Kontoret rymmer 800 arbetsplatser på nio våningsplan med en skulptural trappa i svenskt, miljömärkt trä som samlande plats för möten och rörelse.

quote
Trappskulpturens lekfulla utformning, de olika träslagen och rummets flödande dagsljus bidrar till en varm och mänsklig miljö.
Pi Ekblom, arkitekt på White

Huset har tre karaktäristiska ljusgårdar utformade med bärande och exponerat trä. Den mindre ljusgården har en lugnare utformning för paus och samtal, vilket utgör en skarp kontrast till de öppna landskapen på kontorsplanen och ger en inspirerande, varierad arbetsmiljö.

quote
Det är kul att se arkitekternas vision om rörelse och spontana möten i trappan bli verklighet. Kontoret känns mer levande nu än i tidigare.
David Ohlsson, projektchef på NCC

Fakta om projektet

Kund: NCC Sverige

Plats: Solna

Status: Färdigställt 2019

Area: 22 000 kvm

Ansvarig arkitekt: Thomas Rudin

Foto: Åke E:son Lindman, Anders Bobert

Contact Person

  • Pi Ekblom

    Pi Ekblom

    Gruppchef/Utvecklingsansvarig

    Arkitekt

    Stockholm

    pi.ekblom@white.se

    +46 8 556 023 36

  • English
    Svenska