Hotel Goldried Spa

Hotel Goldried i Österrike har utökat den klassiska anläggningen med en ny spa- och konferensavdelning. Tillbyggnaden andas modernitet och elegans samtidigt som den bevarar den karaktäristiska tyrolerstilen med träinslag och utblickar över Alperna.

Hotel Goldried är ett svenskägt familjehotell som ligger på 1000 meters höjd, med utsikt över byn Matrei i Österrike. Den första delen av hotellet byggdes på 1980-talet och sedan har utökningen skett i etapper. När en ny spa- och konferensavdelning skulle byggas fick inredningsteamet på White i uppdrag att utforma den invändiga gestaltningen.

Utmaningen var att skapa en ny tillbyggnad med en mysig och lugn miljö som känns modern och samtidigt smälter in i den klassiska tyrolerstilen, vilket kännetecknar hotellet.

Kund: Cormac Förvaltning AB
Plats: Matrei, Österrike
Status: Färdigställt 2017
Storlek/yta: Tillbyggnad spa ca 300 kvm, tillbyggnad konferens ca 120 kvm samt till- och ombyggnad pool ca 320 kvm.
Foto: Hotel Goldried

Rustikt möter modernt
White har utgått från en rustik bas när det gäller materialval och färger, bland annat med svart trä och mässing och accentkulörer i lila, gult och läder. Materialen återfinns i de äldre delarna av hotellet men har anpassats för att ge en elegantare känsla.

 

För att förstärka den ombonade atmosfären har konferensdelen inretts med mjuka möbler och öppna spisar. Poolrummet har fått en väggpanel med lampor vars ljus kan förändras beroende på vilken stämning som efterfrågas. Genom lekfulla färgskalor, former och material har en mer familjär och barnvänlig atmosfär skapats. Korridoren som leder till omklädningsrummet har en perforerad plåt i taket som ger skuggeffekter på väggarna, för att väcka nyfikenhet och vara en upplevelse i sig.

quote
Vi har jobbat med att lyfta fram den gedigna träkänslan som finns i Tyrolen, bland annat med träpaneler på väggarna. För att skapa en mer klassisk och mogen miljö har vi valt att använda mörkt trä istället för ljust.
Katarina Rasmusson, ansvarig arkitekt

Den nya spaavdelningen inkluderar fyra olika basturum, omklädningsrum, ett poolrum och en utomhusdel med pool och jacuzzi. Hotellägaren efterfrågade även ha ett utrymme som skulle kunna anpassas efter olika användningsområden. Detta önskemål löstes genom att skapa en ny konferensdel, i anslutning till hotellets restaurang. Konferensdelen har inretts så att den både kan användas för event och fester och enkelt förvandlas till en loungedel där gäster kan mötas och umgås innan och efter middagen.

Nära dialog
Under arbetets gång har White haft en tät dialog med beställaren och den österrikiske arkitekten. Ett nära samarbete har varit viktigt för att säkerställa att logistiken fungerade och att språkbarriärer inte påverkade resultatet. All lös inredning har beställts från Sverige och möblerna har valts ut tillsammans med beställaren.

quote
Genom att vara på plats i flera omgångar och kontinuerligt arbeta med återkoppling och tydlighet har vi sett till att skapa ett gott samarbete och en förståelse för varje lands olika arbetssätt. Vi har lärt av varandras arbetsprocesser, vilket har bidragit till ett gediget och vackert slutresultat.
Katarina Rasmusson, ansvarig arkitekt

Kontakt

Katarina Rasmusson

Katarina Rasmusson

Inredningsarkitekt

Malmö

[email protected]

+46 40 660 93 57

English
Svenska