Energimyndigheten

Energimyndigheten

Släng inget – återbruka! På det livliga nya kontoret för Energimyndigheten har 73% av möblerna en historia på myndighetens tidigare kontor, men som fått ett andra liv i ett helt nytt inredningskoncept som främjar lycka på jobbet.

Främja kreativitet och rörelse

När Energimyndigheten flyttade in i sina nya lokaler tog de tillfället i akt att tänka helt nytt. Samtidigt som arvet från byggnaden, ett gammalt gjuteri med tydliga märken och spår, skulle bevaras behövde myndigheten ett effektivare kontor som främjar kreativitet och rörelse för en hälsosam arbetsmiljö. Lösningen blev ett kontor med olika zoner och egenskaper med lekfullhet som ett framträdande tema.

Kund: Energimyndigheten
Plats: Eskilstuna, Sweden
Status: Färdigställt 2017
Area: 5 300 kvm
Foto: Emil Fagander

En aktivitetsbana slingrar sig genom kontoret och låter medarbetarna påbörja en resa där de kan aktivera kroppen eller hålla walk-and-talk-möte.

Hur skapar man en arbetsplats som fungerar för 350 medarbetare, när alla är på plats, men som också ska kännas livfulla och sprudlande när en stor del av den väldigt flexibla personalen jobbar från andra platser? Lösningen var ett hybridkontor som erbjuder en mängd olika utrymmen. Tysta rum, gemensamma utrymmen och öppna kontorslandskap i olika zoner – som alla har möjlighet att flytta runt mellan under en arbetsdag.

Återbruk har haft en central roll i det här projektet. 73% av möblerna har en historia på Energimyndighetens tidigare kontor, men har fått ett andra liv i ett helt nytt koncept. Det är vi mycket stolta över.
Elin Rooth, ansvarig inredningsarkitekt

I hela byggnaden finns en rutt med aktiviteter som en klättervägg, gymnastikringar, en gunga och loungeområden som går genom kontoret och tar med medarbetarna på en resa där de kan träna eller ta en paus.

Kontakt & Team

Elin Rooth

Elin Rooth

Inredningsarkitekt

+46 721 73 30 28

Olle Gustafsson

Maja Abrahamsson

Nicole Morel

Dela gärna!

Relaterade projekt

Alla projekt

Laddar...