Bølgen bad- och aktivitetscenter

Bølgen bad- och aktivitetscenter

Ett bad på ett berg. Högt upp på en bergsplatå med storslagna vyer över den mäktiga Oslofjorden har Frogns kommun satsat på invånarnas hälsa i ett nytt bad- och rekreationscentrum. Välkommen till Bølgen bad og aktivitetssenter!

Bad för alla

Bølgen bad- och aktivitetscenter är öppet för alla, året runt. Stor omsorg har lagts ned för att alla besökare ska känna sig välkomna. Barnfamiljer, pensionärer och äventyrslystna ungdomar ska samsas med elitsimmare och motionärer i det 10 500 m² stora komplexet. I centret finns plats för lek och undervisning, spa, träning och elittävlingar framför publik. De olika aktiviteterna flätas samman i både plan och sektion, vilket ger ett arealeffektivt och upplevelserikt bad.

Kund: Frogns kommun
Plats: Drøbak, Norge
Status: Färdigställt 2019
Foto: Annette Larsen

Bad- och aktivitetscentret är en satsning på hälsa och välbefinnande, öppet och tillgängligt för alla.

Utmanande plats
Bølgen bad- och aktivitetscenter är byggt i ett skogsparti med utblick över fjorden. Topografin i det bergiga norska landskapet, med väldigt lite bebyggbar mark, var en utmaning i projektet. Centret skulle dessutom komplettera en närliggande skola och Seierstens idrottsstadium. Här bildar badhusets nya entré en social länk mellan de olika byggnaderna. En plats som sammanflätar aktiviteter och människor.

Anpassningsbar arkitektur
I motsats till konventionella statiska volymer är Bølgen bad- och aktivitetscenter indelat i olika nivåer. Istället för en konventionell statisk volym är centret indelat i flera olika delar som kan ges olika ljussättning, akustiska förhållanden och stämningar, och på detta sätt avskiljas från varandra vid behov. Hållbarhet, skötsel och miljöprofil har varit styrande för materialvalen i badhuset. Gedigna och långlivade material höjer besöksupplevelsen och är en tydlig signal på hur folkhälsan värdesätts.

 

Badhuset rymmer en större bassäng med 1,3 och 5 meter höga trampoliner, samt bassänger för träning, terapi och lek. Byggnaden innehåller även spa, omklädningsrum, café, kök och en butik.

Kontakt & Team

Thomas Landenberg

Thomas Landenberg

Arkitekt

+46 703 64 86 57

Claudia Laarmann

Arkitekt

David Saand

Arkitekt

Jens Niehues

Projektledare

Jens Niehues

Arkitekt

Daniel Asp

Arkitekt

Anja Borges

Arkitekt

Joel Hördin

Landskapsarkitekt

Ljusdesigner

Mikaela Åström Forsgren

Ljusdesigner

Rikard Sjöberg

Visualisering

Johanna Bocian Östberg

Arkitekt

Nadja Lindhe

Miljöspecialist

Borghild Holsvik

Arkitekt

Britta Wikholm

Visualisering

Hanna Louhelainen

Laurence Antelme

Dela gärna!

Relaterade projekt

Alla projekt

Laddar...