Würth

Pulserande, kraftfull och hållbar arkitektur i Sveriges logistiska hjärta. Würths nya, svenska huvudkontor och centrallager är anpassat för extrema krav på logistik och leveranssäkerhet.

Prisvinnande logistikflöden

Strategiskt placerat i Örebro, precis där E18 möter E20, finns Würths svenska centrallager och huvudkontor. Här samspelar arkitekturen med verksamhetens flöden och hypermoderna lagersystem. Centrallagret på nära 15 000 m2 är designat kring ett automatiskt lagersystem för hög leveranssäkerhet. Byggnaden prisades under fastighetsmässan MIPIM 2015 och vann det prestigefyllda MIPIM Award i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad.

Arkitekturen samspelar med verksamhetens flöden och hypermoderna lagersystem

Kund: Würth Svenska AB
Plats: Örebro
Status: Färdigställt 2013
Area: Ca 12 000 kvm
Utmärkelser: Mipim Awards 2015. Bästa industri- och logistikbyggnad.
Bild: Peter Brinch och Felix Moström

quote
Jag är otroligt stolt. Både vi och Würth är väldigt nöjda med byggnaden, därför känns det som en bonus att vi får det här erkännandet av en kvalificerad internationell jury
Viktoria Busqvist, ansvarig arkitekt

Arkitekturen och byggnadernas placering skapar en lugn entrémiljö, avskärmad från de intilliggande vägarna. En park med en allé av björkar utgör ett skydd från motorvägens ljud, samtidigt som den fungerar som en uppsamlingsplats för dagvatten.

Byggnadernas delvis skärmade fasad tar tillvara platsens hastighet och dynamik, samtidigt som den refererar till svenska teman som falurött och svart tjära. Konstruktionen ger i sig ett lätt intryck och utgör tillsammans med belysningen en viktig del av designen.

På våning två i byggnaden har White skapat en social knutpunkt där besökare, lagerarbetare och kontorsanställda möts.

quote
Att bara bli nominerad som ett av ca 150 bidrag från 30 länder på MIPIM är så stort att det är svårt att förstå, och att vinna var något som vi inte ens kunde drömma om.
Stefan Axellie, vVD på Würth och projektledare under hela byggprocessen

På våning två i byggnaden har White skapat en social knutpunkt där besökare, lagerarbetare och kontorsanställda möts. Här finns platser för informella möten och konferenser, utbildningsrum, yta för avslappning och en restaurang med möjlighet att äta utomhus under varma dagar. Våningen är komplexets sociala hjärta.

Kontakt

English
Svenska